Tapahtumien materiaalit

Kasvisjalosteita pellolta pöytään (16.-17.12.2019)

Hapankaali

Juuressipsit

Juuriselleripyree

Kurpitsapikkelssi

Lisäaineita

Luomu pensasmustikkahyytelö

Maitohorsman säilöntä

Marinoidut punasipulit

Paholaisen hillo

Pektiinit ja säilöntäaineet

Porkkanahillo

Rommihedelmät

Marjojen jatkojalostusta –teemana hillot! – 7.10.2019

Mahdollisuuksia jatkojalostukseen –hankkeen HILLO-tietoiskun materiaaleista selviää, mitä kaikkea on hyvä tietää hilloja valmistettaessa, kuinka eri tavoin hilloja voi valmistaa huomioiden käytettävät sokerit ja pektiinit, mitä eroa on tavallisella hillolla, paistonkestävällä hillolla ja luomuhillolla, ja mitkä ovat vaaditut pakkausmerkinnät hillolle. Unohtamatta tietenkään ihanien hillojen ja hyytelöiden reseptejä! Hankkeen HILLO-asiantuntijana on Jaana Elo (KoKo Palvelut).

Hilloja valmistetaan myös videoilla Tanja Surman kanssa MaitoKarelian pienmeijerin tiloissa (Puhos). Videot on kuvannut Pasi Lehtonen (Riveria).

Hillon valmistusvaiheet

Hillo-ohjeversioita sokerit ja pektiinit

Puolukkahillon valmistusohjeita

Paistonkestävä marmeladihillo

Pakkausmerkinnät

Pakkausmerkinnät Kolmen Marjan Hillolle

Määritelmät

Kun kaikki ei onnistu

Hyvinvointituotteiden tuotekehityspäivä – 9.10.2019

Hyvinvointituotteiden kiinnostavia raaka-aineita ja tuotekonsepteja, Virve Anttila, Foodwest Oy

Hyvinvointituotteiden trendejä,  Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy

Konseptin kuvaus ja brief markkina-analyysi, Foodwest Oy

Kuluttajan ymmärtäminen ja askelmerkit hittituotteeksi, Suvi Luoma, Foodwest Oy

Maidonjalostustuotteiden tuotekehityspäivät – 23.-24.9.2019

RIVERIA- Maitopohjaisten elintarvikkeiden uudet tuoteryhmät, Jussi Heinonen, Innolact

RIVERIA- Lähtökohdat tuotekehitykseen, Jussi Heinonen, Innolact

Pielisen kierros-tapahtuma – 11.9.2019

Luonnontuotealan kuulumisia ja näkymiä meillä ja maailmalla, Birgitta Partanen, Arktiset Aromit

Miten perustan luomukeruualueen, Mervi Tiermas Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Oulu Oulun Seudun BiotalousLeader -kiertue Biobisnestä luonnosta 21.3.2019

Tapahtuma Lähellä tuotettua – 21.-23.5.2019

Ruoan alkuperä ja siitä kertominen, Jaana Elo, KoKoPalvelut

Mitä on luomu, Jaana Elo, KoKoPalvelut

Osta tilalta päivä 2017
Aitojamakuja.fi

Julkaistu 4.10.2017

Tarkastamatonta riistalihaa markkinoille
Aitojamakuja.fi

Julkaistu 27.3.2018

https://www.youtube.com/watch?v=iBXguNCKWOU

Kesäkahvilan perustaminen
Aitojamakuja.fi

Julkaistu 14.7.2016

https://www.youtube.com/watch?v=IlQQPo1PU0w

Ruoka-ala kasvuun – tehoa kehittämistoimintaan yhteistyön kautta 24.4.2019

Ruoka-ala kasvuun Hanne Husso, Business Joensuu

Ruokasektorin koordinaatiohanke Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus

Luomu on kasvubisnes  Marja-Riitta Kottila, Proluomu

Luonnontuotealan kehittämistyö ja -tarpeet Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

Elintarvikeyrittäjyys Marja-Leena Hirvonen, Riveria

Elintarvikealan yritys- ja rahoitusmahdollisuudet sekä kehittämismahdollisuudet Mika Honkanen, ELY-keskus

Hungry fo Finland -ruokamatkailun tuotteistaminen Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Superhyvä Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy

Ruokaviraston pk-neuvonta ja vientihanke Jenni Stenius ja Kaisa Kukkonen, Ruokavirasto

More than honey Anneli Salonen, Suomen mehiläishoitajain keskusliitto

Luonnontuotetoimialaraportin julkistaminen Mika Honkanen, ELY-keskus

Acoustic Extra Freezing (AEF) for food chain in Finland Andrei Pekurin

Maidon jatkojalostusta: Asiantuntijoiden tietoiskutilaisuus 11.3.2019

Asiantuntijaesitykset

Maidonjalostuksen mahdollisuudet – Johanna Aho

JYMY – pieni jäätelötehdas – Jaana Elo

Innolact – elintarvikealan yhteistyökumppani – Jussi Heinonen

Maukasta kasvisruokaa asiakkaille – paikallisia vaihtoehtoja soijalle! 12. – 13.2.2019

Päivien reseptiikka, resepteissä käytettyjen kasviproteiinien tilalla voi käyttää/testata paikallisia härkäpaputuotteita ja myös muita kasviproteiinituotteita.

Chili con alubia

Härkäpapucurry

Härkäpaputerriini

Härkäpaputerriini – muokattu

Intialainen kaalivuoka

Kaurainen sweet-sour kastike

Kasviswokki

Kikherne juustosalaatti

Kikherne raejuustosalaatti

Marinadi kasviksille

Marinoitu lehtikaali papusalaatti

Pinaatti kikherne pastakastike

Porkkanakeitto, rakuunainen

Punjabilainenkaali

Uunimunakas

Talonpojan kasvispata


Maidon jatkojalostus: jäätelöt ja jälkiruoat 24.-25.10.2018

Jääteloreseptit 2018


Hyönteiset mahollisuutena, 17.4.18, Riveria Maatalo

Hyönteiset mahdollisuutena, Jaana Elo, KoKo Palvelut
nauhoite

Niittykummun maatila, Hermanni Nieminen

Hyönteisten alkutuotannon vaatimukset, Niittykummun maatila, Hermanni Nieminen


Kuhnuritoukat – tilaisuus, 15.3.18 Riveria Niskala

Kuhnureiden hyötykäyttö mehiläistaloudessa, Vertti Seppälä
nauhoite

Mehiläishoidon muita tuotteita – kuhnuritoukat, Maritta Martikkala
nauhoite


Vastuulliset elintarvikehankinnat -tilaisuus, 6.2.2018 Vaivio (Liperi)

Tervetuloa, Hannele Mikkanen, Liperin kunnanjohtaja
nauhoite

Hankintaneuvontapalvelut Pohjois-Karjalassa

Jarkko Peiponen, hankinta-asiamies, Josek Oy
Nauhoite
Materiaali (PDF)

Markkinavuoropuhelun merkitys ja yleistä hankinnoista

Päivi Halonen, hankintojen kehittämispäällikkö, Pohjois-Karjalan hankintatoimi
Nauhoite
Materiaali (PDF)

Mikä on vastuullinen hankinta – apuja Lähis- ja Elintarvikkeiden hankintaoppaista

Sari Väänänen, projektipäällikkö EkoCentria
ministeri Jari Lepän videotervehdys
Nauhoite
Materiaali (PDF)

Aistinvarainen arviointi kilpailutuksessa

Salla Kokko, hankinta-asiantuntija, Pohjois-Karjalan hankintatoimi
Nauhoite
Materiaali (PDF)

 Luomua ilman lisäkustannuksia

Anu Arolaakso, projektipäällikkö EkoCentria
Nauhoite
Materiaali (PDF)

Ruoka2030 ”Maailman parasta ruokaa”

Anna-Leena Miettinen, neuvotteleva virkamies, maa- ja metsätalousministeriö
Nauhoite
Materiaali (PDF)


Tietoisku Joensuussa: Elintarvikehuoneiston perustaminen, 24.1.18

Ylitarkastajat Marjo Ruusunen ja Kaisa Kukkonen
Elintarviketurvallisuus osasto, Evira

Nauhoite
Materiaali (PDF)

Paikallisen terveystarkastajan puheenvuoro, Jaana Valkama, Siun Sote

Materiaali (PDF)


Tietoisku Joensuussa ja Nurmeksessa: Elintarviketuotannon käynnistäminen ja laajentaminen alkutuotannossa, 16. ja 17.1.18

Ylitarkastajat Pirjo Korpela ja Kirsi-Helena Kanninen,
Elintarviketurvallisuus osasto, Evira

Nauhoite
Materiaali (PDF)