Kasvisjalosteita pellolta pöytään (16.-17.12.2019)
Marjojen jatkojalostusta –teemana hillot! – 7.10.2019
Mahdollisuuksia jatkojalostukseen –hankkeen HILLO-tietoiskun materiaaleista selviää, mitä kaikkea on hyvä tietää hilloja valmistettaessa, kuinka eri tavoin hilloja voi valmistaa huomioiden käytettävät sokerit ja pektiinit, mitä eroa on tavallisella hillolla, paistonkestävällä hillolla ja luomuhillolla, ja mitkä ovat vaaditut pakkausmerkinnät hillolle. Unohtamatta tietenkään ihanien hillojen ja hyytelöiden reseptejä! Hankkeen HILLO-asiantuntijana on Jaana Elo (KoKo Palvelut).
Hilloja valmistetaan myös videoilla Tanja Surman kanssa MaitoKarelian pienmeijerin tiloissa (Puhos). Videot on kuvannut Pasi Lehtonen (Riveria).
Hillo-ohjeversioita sokerit ja pektiinit
Puolukkahillon valmistusohjeita
Pakkausmerkinnät Kolmen Marjan Hillolle
Hyvinvointituotteiden tuotekehityspäivä – 9.10.2019
Hyvinvointituotteiden kiinnostavia raaka-aineita ja tuotekonsepteja, Virve Anttila, Foodwest Oy
Hyvinvointituotteiden trendejä, Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy
Konseptin kuvaus ja brief markkina-analyysi, Foodwest Oy
Kuluttajan ymmärtäminen ja askelmerkit hittituotteeksi, Suvi Luoma, Foodwest Oy
Maidonjalostustuotteiden tuotekehityspäivät – 23.-24.9.2019
RIVERIA- Maitopohjaisten elintarvikkeiden uudet tuoteryhmät, Jussi Heinonen, Innolact
RIVERIA- Lähtökohdat tuotekehitykseen, Jussi Heinonen, Innolact
Pielisen kierros-tapahtuma – 11.9.2019
Luonnontuotealan kuulumisia ja näkymiä meillä ja maailmalla, Birgitta Partanen, Arktiset Aromit
Miten perustan luomukeruualueen, Mervi Tiermas Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Oulu Oulun Seudun BiotalousLeader -kiertue Biobisnestä luonnosta 21.3.2019
Tapahtuma Lähellä tuotettua – 21.-23.5.2019
Ruoan alkuperä ja siitä kertominen, Jaana Elo, KoKoPalvelut
Mitä on luomu, Jaana Elo, KoKoPalvelut
Osta tilalta päivä 2017
Aitojamakuja.fi
Julkaistu 4.10.2017
Tarkastamatonta riistalihaa markkinoille
Aitojamakuja.fi
Julkaistu 27.3.2018
https://www.youtube.com/watch?v=iBXguNCKWOU
Kesäkahvilan perustaminen
Aitojamakuja.fi
Julkaistu 14.7.2016
https://www.youtube.com/watch?v=IlQQPo1PU0w
Ruoka-ala kasvuun – tehoa kehittämistoimintaan yhteistyön kautta 24.4.2019
Ruoka-ala kasvuun Hanne Husso, Business Joensuu
Ruokasektorin koordinaatiohanke Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus
Luomu on kasvubisnes Marja-Riitta Kottila, Proluomu
Luonnontuotealan kehittämistyö ja -tarpeet Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Elintarvikeyrittäjyys Marja-Leena Hirvonen, Riveria
Elintarvikealan yritys- ja rahoitusmahdollisuudet sekä kehittämismahdollisuudet Mika Honkanen, ELY-keskus
Hungry fo Finland -ruokamatkailun tuotteistaminen Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Superhyvä Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy
Ruokaviraston pk-neuvonta ja vientihanke Jenni Stenius ja Kaisa Kukkonen, Ruokavirasto
More than honey Anneli Salonen, Suomen mehiläishoitajain keskusliitto
Luonnontuotetoimialaraportin julkistaminen Mika Honkanen, ELY-keskus
Acoustic Extra Freezing (AEF) for food chain in Finland Andrei Pekurin
Maidon jatkojalostusta: Asiantuntijoiden tietoiskutilaisuus 11.3.2019
Asiantuntijaesitykset
Maidonjalostuksen mahdollisuudet – Johanna Aho
JYMY – pieni jäätelötehdas – Jaana Elo
Innolact – elintarvikealan yhteistyökumppani – Jussi Heinonen
Maukasta kasvisruokaa asiakkaille – paikallisia vaihtoehtoja soijalle! 12. – 13.2.2019
Päivien reseptiikka, resepteissä käytettyjen kasviproteiinien tilalla voi käyttää/testata paikallisia härkäpaputuotteita ja myös muita kasviproteiinituotteita.
Marinoitu lehtikaali papusalaatti
Pinaatti kikherne pastakastike
Maidon jatkojalostus: jäätelöt ja jälkiruoat 24.-25.10.2018
Hyönteiset mahollisuutena, 17.4.18, Riveria Maatalo
Hyönteiset mahdollisuutena, Jaana Elo, KoKo Palvelut
nauhoite
Niittykummun maatila, Hermanni Nieminen
Hyönteisten alkutuotannon vaatimukset, Niittykummun maatila, Hermanni Nieminen
Kuhnuritoukat – tilaisuus, 15.3.18 Riveria Niskala
Kuhnureiden hyötykäyttö mehiläistaloudessa, Vertti Seppälä
nauhoite
Mehiläishoidon muita tuotteita – kuhnuritoukat, Maritta Martikkala
nauhoite
Vastuulliset elintarvikehankinnat -tilaisuus, 6.2.2018 Vaivio (Liperi)
Tervetuloa, Hannele Mikkanen, Liperin kunnanjohtaja
nauhoite
Hankintaneuvontapalvelut Pohjois-Karjalassa
Jarkko Peiponen, hankinta-asiamies, Josek Oy
Nauhoite
Materiaali (PDF)
Markkinavuoropuhelun merkitys ja yleistä hankinnoista
Päivi Halonen, hankintojen kehittämispäällikkö, Pohjois-Karjalan hankintatoimi
Nauhoite
Materiaali (PDF)
Mikä on vastuullinen hankinta – apuja Lähis- ja Elintarvikkeiden hankintaoppaista
Sari Väänänen, projektipäällikkö EkoCentria
ministeri Jari Lepän videotervehdys
Nauhoite
Materiaali (PDF)
Aistinvarainen arviointi kilpailutuksessa
Salla Kokko, hankinta-asiantuntija, Pohjois-Karjalan hankintatoimi
Nauhoite
Materiaali (PDF)
Luomua ilman lisäkustannuksia
Anu Arolaakso, projektipäällikkö EkoCentria
Nauhoite
Materiaali (PDF)
Ruoka2030 ”Maailman parasta ruokaa”
Anna-Leena Miettinen, neuvotteleva virkamies, maa- ja metsätalousministeriö
Nauhoite
Materiaali (PDF)
Tietoisku Joensuussa: Elintarvikehuoneiston perustaminen, 24.1.18
Ylitarkastajat Marjo Ruusunen ja Kaisa Kukkonen
Elintarviketurvallisuus osasto, Evira
Nauhoite
Materiaali (PDF)
Paikallisen terveystarkastajan puheenvuoro, Jaana Valkama, Siun Sote
Materiaali (PDF)
Tietoisku Joensuussa ja Nurmeksessa: Elintarviketuotannon käynnistäminen ja laajentaminen alkutuotannossa, 16. ja 17.1.18
Ylitarkastajat Pirjo Korpela ja Kirsi-Helena Kanninen,
Elintarviketurvallisuus osasto, Evira
Nauhoite
Materiaali (PDF)