• Opintomatka Keski-Suomeen ja KoneAgriaan 10. – 11.10.2018

    Maitotilallisille suunnatulla opintomatkalla vieraillaan Häkkisen Juhan ja Jaanan pienin askelin muokatussa ja laajennetussa kahden robotin kylmäpihatossa, kasvuhakuisen Jukolan Maito Oy:n 300 lehmän navetassa ja maistellaan Jukolan Juusto Oy:n juustolatoiminnan tuotoksia. Matka huipentuu karjatalous-teemaiseen KoneAgriaan. KATSO TARKEMPI OHJELMA!

  • Maidon jatkojalostusta: Teema jäätelöt ja jälkiruoat

    Paikka: Riveria, Niskala, Niskakatu 17, 80101 Joensuu, opetuskeittiö 1 Ohjelma 24.10. 9.00–9.15     Kahvit, tervetuloa ja käytännön järjestelyt                       Marja-Leena Hirvonen, projektipäällikkö  9.15–11.30  Jäätelön raaka-aineet ja valmistuksen vaiheet : Katsaus muiden maitopohjaisten                            jälkiruokien pienimuotoiseen valmistukseen […]

  • Luomujatkojalostuksen tietopaketti!

    HUOM! Muuttunut ajankohta! Aika: 7.11.2018 klo 9.00–15.00 Paikka:  Riveria, Taitotalo, Kaislakatu 3B, 80130 Joensuu Ohjelma 9.00-9.15 Kahvit, tervetuloa ja käytännön järjestelyt. Marja-Leena Hirvonen, projektipäällikkö 9.15 – 11.30 Luomutuotantoa koskeva lainsäädäntö Luomutuotteiden koostumus - Lisäaineet - Tekniset apuaineet - Teknologia - Tuotteen luomuisuuden laskeminen (esimerkkejä) 11.30 – 12.30 Lounastauko 12.30 – 15.00 Luomutuotteiden merkinnät - Pakatut tuotteet […]

  • Vinkkejä suoramyynnin järjestämiseen

    Aika: Tiistai 27.11. klo 14:00 – 17:00 Paikka: Kukkolan Tila, Vanha Valtatie 70, Joensuu OHJELMA Case Heinolan Heila - suoramyynnissä huomioitavat asiat • Toimitusjohtaja Minna Ikonen, Heila Oy Maatilapuolen ja yrittäjäpuolen rajanvetoa • Yritysasiantuntija Mauri Räsänen, Pohjois-Karjalan ELY-keskus Uutta virtaa yrittäjyyteen yhteistyöhankkeista • Rahoitusasiantuntija Mika Honkanen, Pohjois-Karjalan ELY-keskus Työkaluja suoramyynnin hoitamiseen • Projektipäällikkö Marja-Leena Hirvonen, […]

  • Liha-alan luomujaloste-päivä

    Raja-Karjala Liha-Hovi Oy Kiteentie 88, Tohmajärvi

    Tervetuloa Riverian elintarvikealan koulutuksen ja Mahdollisuuksia jatkojalostukseen hankkeen ja järjestämään tiedonsiirtotilaisuuteen! Tovi on kulunut aikaa, kun maakunnan liha-alan toimijat ovat kokoontuneet viimeksi yhteen. Nyt olisikin mahdollisuus tulla tutustumaan luomujalosteiden valmistukseen Liha-Hovin uusissa tiloissa yrittäjä Jari Sirolan ja Casmon makumaakari Juha Tapolan kanssa. Kutsu on tarkoitettu maakunnan liha-alan toimijoille, tuottajille ja luomu lihajalosteiden valmistuksesta kiinnostuneille. Juha […]

  • Elintarvikealan (hanke)toimijoiden palaveri

    Kotileipuri Herkkupaja (Surakan aitta) Suvantokatu 2, Joensuu

    Terho Sirviö kertoo tapaamisella Pohjois-Karjalan hanketoiminnan näkymistä. Entiseen tapaan palaverissa kuullaan myös elintarvikealan hankkeiden tilannekatsaukset.   Ilmoittumiset erikoisruokavaliotoiveineen 22.1. mennessä Marja-Leenalle, marja-leena.hirvonen@riveria.fi

  • Tervetuloa Mahdollisuuksia jatkojalostukseen –hankkeen MARJA-työryhmään ja sen ensimmäiseen kokoukseen 25.1.2019!

    Kotileipuri Herkkupaja (Surakan aitta) Suvantokatu 2, Joensuu

    Olemme koonneet tämän MARJA-työryhmän erilaisia näkökulmia viljeltyjen marjojen jatkojalostukseen tuovista henkilöistä ja tahoista. Työryhmän tarkoituksena on mm. pohtia mitä kaikkea maakunnassa on jo tehty jatkojalostuksen eri osa-alueilla ja mitä asioita olisi tarpeellista selvittää, millaisia toimijoita tarvittaisiin, mitä pitäisi kehittää jne. Teen itse hankkeessa selvitystä viljeltyjen marjojen jatkojalostusmahdollisuuksista Pohjois-Karjalassa ja MARJA-työryhmän tarkoituksena olisi myös auttaa selvitystyön […]

  • Maukasta kasvisruokaa asiakkaille – paikallisia vaihtoehtoja soijalle!

    Ajankohta: 12.–13.2.2019 klo 13.00–17.00 Paikka: Riveria, Niskala, Niskakatu 17, 80101 Joensuu, opetuskeittiö 1 Kaksi samansisältöistä tilaisuutta ja mukaan mahtuu 15 henkilöä/tilaisuus. Tavoitteena on tutustua ammattikeittiöille saatavilla oleviin paikallisiin luomutuotteisiin ja valmistaa uudella ”twistillä” luomukasviksista ruokia sekä lisäksi tutusta alueellisiin luomutoimijoihin. Päivän aikana kerrataan luomuun ja nimenomaan luomukasvisten käyttöön liittyviä etuja ja päästään myös itse tekemään […]

  • Maidon jatkojalostusta teemalla pienmeijerin perustaminen!

    Riveria, Niskala, Niskakatu 17, 80101 Joensuu

    Tervetuloa Mahdollisuuksia jatkojalostukseen –hankkeen järjestämään tiedonsiirtotilaisuuteen! Tilaisuudessa perehdytään maidon jatkojalostukseen, pienmeijerin perustamiseen ja meijerituotteisiin. Tilaisuuden aikana on mahdollista valmistaa toiveiden mukaan tuorejuustoja, homejuustoja ja/tai hapanmaito- tai hapankermatuotteita. Tilaisuuteen mahtuu n. 10 henkilöä. Ohjelma to 14.2.2019 9.00 – 9.30    Kahvit, tervetuloa, esittäytyminen ja käytännön järjestelyt. Marja-Leena Hirvonen,   projektipäällikkö 9.30 – 11.30   Maitopohjaisten elintarvikkeiden lainsäädäntö Valmistustilat, Valmistukseen […]

  • Ruoka-ala kasvuun – tehoa kehittämistoimintaan yhteistyön kautta

    Joensuun Tiedepuisto, Temple of Challenge Länsikatu 15, 3A-rakennus, 4. kerros, Joensuu

    Tervetuloa ruoka-alan kehittäjät, hankerahoittajat, sidosryhmät, yrittäjät ja muut toimijat Ruokaala kasvuun -tilaisuuteen Joensuuhun 24.4.2019! Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke kattaa laaja-alaisesti pk-elintarvikeyrittäjyyden kehittämisalat lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden näkökulmista. Yhteistyön tiivistämiseksi ja eri toimijoiden yhteen saattamiseksi järjestetään maakunnalliset Ruoka-ala kasvuun -tilaisuudet. Tilaisuuksiin kootaan yhteen ruoka-alan toimijoita ja mietitään, miten kehittämisaloihin liittyvää toimintaa alueella toteutetaan ja onnistuneita käytäntöjä levitetään. […]