Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Liperin ja Polvijärven Osta tilalta! -päivä 15.9.2018

15.9.2018 klo 09:00 - 15:00

Valtakunnallista Osta tilalta! -teemapäivää vietetään tänä vuonna Liperissä ja Polvijärvellä eri toimijoiden yhteistyössä järjestämien tapahtumien voimin. Liperin Puromäen puutarhalla sekä Polvijärven Saarilan maatilamatkailutilalla on avoimet ovet, ja ohjelmassa on tutustumisen lisäksi lähialueen tuottajien esittelyjä ja lähiruokatuotteita.

Liperin Puromäen puutarha klo 9.30-13 | Roukalahdentie 54 b, Liperi

Puutarhaan tutustumisen lisäksi 200 ensimmäisen vieraan mahat täyttyvät satokauden makoisasta keitosta ja muista maistiaisista. Tarjoilusta vastaavat yhteistyössä lähialueen tuottajat ja yhdistystoimijat. Toimintaansa esittelemässä ja tuotteitaan myymässä ovat mm. Aito Tavara Oy, Koivuselän tila, Aamu-usvan riistatila, Jaakkolan elintarviketukku. Mukana on myös Marttojen satokausiaiheinen neuvontapiste, Mitä teen syyskauden tuotteista?

Polvijärven Saarilan maatilamatkailutila klo 12-15 | Hanintie 14, Polvijärvi

Vieraat pääsevät tutustumaan Saarilan kotieläinpihaan ja nauttimaan kahvitarjoilusta. Paikalla ovat myös Makuvankkuri lähiruokamyymäläauto, Liha-aitan myyntiauto sekä alueen lähiruokatuottajia myymässä mm. luomuliha-, hunaja- ja marjatuotteita.

Ilmaisella bussikyydillä Joensuusta

Tapahtumiin toivotaan kävijöitä läheltä ja kaukaa. Oman auton lisäksi tapahtumiin voi tulla myös bussilla.  Maksuton bussikyyti lähtee Joensuun matkailupysäkiltä klo 9 ja palaa klo 15. Ilmoittautumiset bussikyytiin 12.9. mennessä:  anneli.salonen@uef.fi, p. 050 413 3763. Kyytiin mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

————————————————————–

Kolmannen kerran järjestettävässä valtakunnallisessa Osta tilalta -tapahtumassa tuhannet lähiruoan ystävät kiertävät maaseudulla ja kotipuutarhoissa tutustumassa ruoan alkuperään ja tuotantotapoihin. Samana päivänä järjestetään myös Makumatka Maalle -teemapäivä, joka kutsuu kävijät tutustumaan maaseudun matkailuyritysten tarinoihin.

–  Joensuun seudulla päädyttiin järjestämään kahdelle tilalle keskitetyt tapahtumat, jotta yleisön olisi helpompi tutustua alueen tarjontaan vähemmällä vaivalla. Tämä mahdollistaa myös oheistoiminnan järjestämisen, kuten kyydityksen ja tarjoilun, kertoo maaseutujohtaja Pertti Iivanainen Joensuun seudun maaseutupalveluista.

Teemapäivän tapahtumia löytyy Pohjois-Karjalasta myös muun muassa Tohmajärveltä ja Valtimolta. Kaikkiin päivän aikana järjestettäviin Osta tilalta!- ja Makumatka maalle -tapahtumiin pääsee tutustumaan valtakunnallisilta sivuilta ostatilalta.fi ja matkamaalle.fi.

Liperin ja Polvijärven Osta tilalta! -päivän järjestävät yhteistyössä Puromäen puutarha, Saarilan maatilamatkailu, alueen tuottajat ja yhdistykset, Joensuun seudun maaseutupalvelut, Mahdollisuuksia jatkojalostukseen -hanke ja Maistuvat kyläjuhlat -hanke.

Lisätietoja: marja-leena.hirvonen@riveria.fi, p. 050 306 6257

Tiedot

Päivämäärä:
15.9.2018
Aika:
09:00 - 15:00

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.